Mejniki v razvoju

V mesecu februarju 2015 nam je po treh letih aktivnosti za lažje usklajevanje poklicnega in družinskega življenja zaposlenih v okviru osnovnega certifikata Družini prijazno podjetje revizorski svet dodelil poni certifikat Družini prijazno podjetje za dobo treh let. Slavnostno nam je bil certifikat podeljen na Mednarodni dan družin, 15. maja 2015.

V letu 2015 je podjetje Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. dosegalo bonitetno oceno odličnosti najvišjega razreda AAA. Certifikat AAA prejmejo podjetja, ki izpolnjujejo kriterije certifikata bonitetne odličnosti v zadnjih treh poslovnih letih. Naše podjetje tako spada med 1,6 % najboljših pravnih subjektov v Sloveniji, ki se uvrščajo v najvišji razred AAA.

Nabavili smo novo samonakladalno vozilo  Mercedes serije Arocs z najsodobnejšim motorjem EURO 6 ter vozilo (furgon) za zbiranje nevarnih in posebnih odpadkov). Z namenom posodobitve voznega parka na področju zbiranja tekstila smo nabavili še tovorno vozilo Peugeot Partner.

Na pobudo Gospodarske zbornice Slovenije smo postali eden od podpisnikov memoranduma z naslovom Iniciativa za zdrava delovna mesta, s katerim želijo na GZS krepiti strateško partnerstvo za izboljšanje zdravja zaposlenih pri delodajalcih v Sloveniji.

Že tretje leto zapored smo postali prejemnik Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2015 v kategoriji majhnih podjetij. Nagrado HORUS sta že sedmo leto zapored podelila IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, SPIRIT Slovenija, javna agencija in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno – interesnimi organizacijami.