22. april, Dan Zemlje

22. aprila že vrsto let obeležujemo svetovni Dan Zemlje, ki pa ga letos zaradi epidemije koronavirusa ne bo mogoče obeležiti z različnimi prireditvami kot smo bili tega vajeni v preteklosti. V podjetju Sauberamcher – Komunala smo ob Dnevu Zemlje načrtovali razglasiti zmagovalce našega vsakoletnega tečaja za vzgojno-izobraževalne zavode pod prepoznavnim imenom »Odpadno je uporabno«. Ocenjevanje izdelkov in objava rezultatov natečaja bosta morala malce počakati, vsekakor pa se bomo potrudili, da bomo natečaj zaključili v tem šolskem letu.

Da pa vseeno Dan Zemlje ne bi kar odbrzel mimo nas, ne da bi se zamislili o našem ravnanju in odnosu do matere zemlje, se pridružujemo kampanji Zbornice komunalnega gospodarstva, ki poteka v okviru pobude Skupaj za boljšo družbo in nosi slogan »Bodi junak, ne zamenjaj školjke za smetnjak.«

Kampanja »Bodi junak, ne zamenjaj školjke za smetnjak« je nastala , ker se v zadnjih letih, še posebej pa v zadnjih tednih, ko se soočamo z epidemijo koronavirusa, kaže potreba po osveščanju javnosti o odpadkih, ki ne sodijo v straniščno školjko. Odpadki, ki so neustrezno odloženi v straniščne školjke, namreč mašijo kanalizacijske sisteme in čistilne naprave ter obremenjujejo okolje.

Torej, bodi tudi ti junak in ne zamenjaj školjke za smetnjak.

NAZAJ