Evropski teden zmanjševanja odpadkov 2019 je za nami

Spoštovani,

Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki ga tako kot v Evropski uniji vsako leto obeležimo tudi v podjetju Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., je za nami. Seveda pa to ne pomeni, da bomo z našimi prizadevanji za zmanjševanje količin odpadkov in njihovo ponovno uporabo za eno leto zaključili. Zelo pomembno je namreč, da se vsak od nas, vsak dan in pri vseh svojih opravilih tako doma kot v službi zaveda pomena ločenega zbiranja odpadkov in si prizadeva za njihovo ponovno uporabo, še bolje pa je, če lahko preprečimo njihovo nastajanje.

V letošnji akciji ob obeležitvi Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki je potekala pod sloganom »Ponovno uporabo spremeni v navado.«, smo vam na naši spletni strani vsak dan ponudili po eno novico na temo zmanjšanja količin odpadkov ter njihove ponovne uporabe. Pokazali smo vam, kako lahko na preprost način ponovno uporabo udejanjate v vsakdanjem življenju.

Upamo, da ste novice z veseljem prebirali in dobili kak uporaben nasvet, ki ga boste seveda tudi upoštevali ter s tem prispevali k zmanjšanju količin odpadkov. Zahvaljujemo se vam, če ste naše novice na svojih družbenih omrežjih podelili tudi s svojimi prijatelji in nam zaupali, kako si sami prizadevate za gospodarno ravnanje z odpadki.

Hvala, da nam pomagate ustvarjati zdravo okolje.

Priročnik 'Ponovno uporabi in ponosno pokaži.' (.pdf)

NAZAJ