Letos smo Tradicionalni slovenski zajtrk zaradi situacije obeležili nekoliko drugače

Murska Sobota, 20.11.2020

V Sloveniji vsako leto tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je letos že deseti po vrsti. Temu smo se leta 2016 pridružili tudi v podjetju Saubermacher – Komunala.

Deseti Tradicionalni slovenski zajtrk poteka pod sloganom »Zajtrk z medom – super dan!«, njegov namen pa je predstaviti pomembnost opraševanja čebel za prehransko varnost, pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša. Hrana, ki je bila pridelana in pripravljena v bližini, je bolj sveža, bolj hranljiva, polnejšega okusa in brez dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa. Vse te prednosti nam zagotavlja lokalna oziroma slovenska hrana. S tem, ko se odločimo za hrano, ki so jo pridelali in predelali slovenski kmetje ter naša domača kmetijska in živilska podjetja, spodbujamo in povečujemo tudi samooskrbo s hrano in prispevamo k ohranjanju poseljenosti podeželja ter kulturne krajine.

Letos zaradi epidemije covid-19 žal v našem podjetju nismo mogli izvesti skupnega zajtrka za vse zaposlene kot smo bili vajeni v preteklih letih, a smo ga kljub temu obeležili, le da tokrat na malce drugačen način. Vsakemu zaposlenemu smo namenili eno steklenico prekmurskega cvetličnega medu. Na ta način smo skušali ohraniti tradicijo zadnjih let in tradicionalni slovenski zajtrk v duhu družini prijaznega podjetja razširiti tudi na družinske člane zaposlenih. Veseli bomo, če bodo zaposleni v krogu svojih družin med zaužili za zajtrk, si z njim posladkali čaj in povečali odpornost ali pa spekli okusne medenjake v prihajajočem prazničnem času.

Upamo, da bomo šesti Tradicionalni slovenski zajtrk v našem podjetju novembra 2021 znova lahko zaužili skupaj s sodelavci.

NAZAJ