Nagrada HORUS 2021 je »doma«

Prejšnji petek, 10.12.2021, je v virtualni obliki potekala podelitev nagrad Horus 2021. Razpis za nagrado Horus podeljuje IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji. Kot že veste, je na razpisu sodelovalo tudi podjetje Saubermacher – Komunala, ki je prejelo Strateško nagrado Horus 2021 v kategoriji majhnih podjetij.

Zaradi podelitve v virtualni obliki, je nagrada prispela »domov« šele v sredo, 5 dni po razglasitvi prejemnikov nagrad. Na sedežu našega podjetja, na Noršinski ulici 12 v Murski Soboti, nam jo je izročila ga. Anita Hrast, direktorica IRDO.

Poleg priznanja smo prejeli še nagrado v obliki »kamna«, ki ga je izklesala Marika Pogačnik na osnovi risb Marka Pogačnika. Avtorja pri izdelavi nagrad uporabljata določeno obliko univerzalnega likovnega jezika, imenovanega »jezik kozmogramov«. Pojem, preveden v slovenščino, pomeni »jezik, ki ga govori vesoljna celota«. Tema letošnjih nagrad so kvalitete, ki človeku omogočajo biti človek. Kozmogram na naši nagradi sporoča, da človeška sposobnost logičnega mišljenja omogoča ločevanje tistega resničnega od neresnice.

V podjetju Saubermacher – Komunala smo na naš peti »kamen« - nagrado Horus izjemno ponosni, saj je to še ena potrditev, da »Ustvarjamo zdravo okolje« in to na družbeno odgovoren način.

NAZAJ