NATEČAJ »ODPADNO JE UPORABNO« LETOS OBARVAN Z DRUŽABNIMI IGRAMI

Spet je jesen, učenci so ponovno sedli v šolske klopi, najmlajši pa so se vrnili v varstvo svojih vzgojiteljic. In ravno zaradi tega je to tudi čas, ko v podjetju Saubermacher – Komunala razpišemo natečaj Odpadno je uporabno, ki je že več kot deset let naša najbolj prepoznavna aktivnost na področju sodelovanja z vzgojno-izobraževalnimi zavodi.

Tudi v tem šolskem letu smo k sodelovanju povabili mlade vseh pomurskih vrtcev ter osnovnih in srednjih šol, kjer opravljamo aktivnosti gospodarske javne službe zbiranja komunalnih odpadkov.

Živimo v svetu tehnologije, ki nas vedno več časa zadržuje pred ekrani, posledično pa to pomeni manj pristnega druženja, komunikacije, gibanja in igre. Otroci so prikrajšani za pridobivanje številnih izkušenj in razvoj ustvarjalnosti. V želji, da bi spodbudili ustvarjalnost mladih in dali njihovim idejam krila, jih v letošnjem natečaju vabimo k izdelavi DRUŽABNIH IGER iz različnih odpadnih materialov, ki bodo tako otroke kot odrasle odvrnile od virtualnega sveta, nas povezale, ponudile razigrano druženje in prijetno preživljanje prostega časa. Ob tem pa sledimo osnovnemu namenu natečaja, to je ponovno uporabiti materiale, ki smo jih že izločili iz uporabe, jim dati novo življenje in tako poskrbeti za ohranjanje okolja.

V natečaju ustvarjene izdelke, ki bodo prispeli v naše podjetje do sredine marca prihodnje leto, bo ocenila strokovna komisija, rezultate natečaja pa bomo razglasili ob Dnevu Zemlje, 22. aprila 2024. Vsi izdelki bodo po razglasitvi rezultatov tudi razstavljeni v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.

Verjamemo, da bo domišljija mladih in njihovih mentorjev tudi tokrat brez meja in bodo v sklopu natečaja znova nastali številni unikatni izdelki, odpadno pa bo postalo uporabno. 

Več o samem natečaju si lahko preberete v Razpisu natečaja in se prijavite preko Prijavnice.

NAZAJ