ORGANIZIRALI SMO ŽE 10. POLETNI TABOR ZA OTROKE ZAPOSLENIH

4. in 5. julija je potekal že 10. poletni tabor Saubermacher – Komunala, ki ga organiziramo za otroke zaposlenih kot nosilec certifikata Družini prijazno podjetje oziroma certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Na taboru je sodelovalo 13 otrok zaposlenih, starih od 7 do 12 let. Za izvedbo smo poskrbeli zaposleni ob strokovni podpori Gledališkega društva Pisani mehurčki.

Dvodnevno druženje poteka v obliki dnevnih aktivnosti in se je tudi tokrat tako v četrtek kot petek začelo z jutranjim zbiranjem na sedežu podjetja, kjer je bil na vrsti zajtrk, nato pa so sledile različne aktivnosti.

Prvi dan tabora, 4. julija 2024 smo se najprej odpravili na OŠ III v Murski Soboti, kjer so nas prijazno sprejeli predstavniki Košarkarskega kluba Murska Sobota in nas seznanili z osnovami košarke. Preizkusili smo se v različnih spretnostnih vajah s košarkarsko žogo. Sledile so športne igre v naravi, tem pa obisk Televizije AS, kjer so nam tam zaposleni na zelo zanimiv način predstavili, kako poteka priprava prispevkov in pa pogovorne oddaje v studiu. Otroci so se tudi sami lahko preizkusili v vlogi novinarjev in njihovih gostov. Sledilo je kosilo v senci Zvezdinih kostanjev, nato pa še vrhunec prvega dne tabora – obisk Mateja Kuharja (Društvo Pepson's) z eksotičnimi živalmi v igralnici Pisanih mehurčkov. Otroci so pokazali, kako pogumni so, spet drugi pa so ob tej priložnosti premagali strah pred kačami. Sledila je še sproščena igra, nato pa slovo, saj smo bili vsi že malce utrujeni tako od hoje po mestu kot številnih aktivnosti.

Drugi dan tabora smo preživeli na Goričkem, natančneje v občini Šalovci. Najprej smo obiskali Kmetijo Mali raj v Dolencih, kjer smo si poleg alpak, ki smo jih lahko tudi hranili, ogledali še koze in ovce, časa pa ni zmanjkalo niti za igro v prelepi naravi. Na kmetiji sta nas obiskala tudi župan občine Šalovci, Iztok Fartek in direktor Drago Dervarič.

Iz Dolenec smo se odpravili v TNC Peterloug v Markovcih, kjer smo nadaljevali z druženjem, športom in kulinaričnim ustvarjanjem v idiličnem okolju. Po kosilu iz Gostišča pri Rudiju smo se posladkali še s sladico, ki smo jo pripravili ob pomoči zaposlenih Zavoda za turizem šport in kulturo Šalovci. Prelevili smo se v prave mojstre in pripravili okusne palačinke in pisan sadni krožnik. Druženje je bilo prijetno in koristno, stkala so se nova in okrepila stara prijateljstva med najmlajšimi. Z nekaterimi udeleženci tabora smo se poslovili že na Goričkem, ostali pa smo se vrnili na sedež podjetja v Murski Soboti, kjer so nas pričakali starši.

Na taboru smo nabrali veliko idej, kaj bi še lahko počeli v naslednjih letih in se poslovili z željo po ponovnem druženju čez eno leto. V podjetju Saubermacher – Komunala se bomo potrudili, da bomo tabor s kakovostnimi in uporabnimi vsebinami organizirali tudi v prihodnje in tako otrokom zaposlenih popestrili počitniške dni, staršem pa vsaj za dva dni odvzeli skrb za animacijo najmlajših.

ORGANIZIRALI SMO ŽE 10. POLETNI TABOR ZA OTROKE ZAPOSLENIH ORGANIZIRALI SMO ŽE 10. POLETNI TABOR ZA OTROKE ZAPOSLENIH ORGANIZIRALI SMO ŽE 10. POLETNI TABOR ZA OTROKE ZAPOSLENIH ORGANIZIRALI SMO ŽE 10. POLETNI TABOR ZA OTROKE ZAPOSLENIH ORGANIZIRALI SMO ŽE 10. POLETNI TABOR ZA OTROKE ZAPOSLENIH ORGANIZIRALI SMO ŽE 10. POLETNI TABOR ZA OTROKE ZAPOSLENIH ORGANIZIRALI SMO ŽE 10. POLETNI TABOR ZA OTROKE ZAPOSLENIH ORGANIZIRALI SMO ŽE 10. POLETNI TABOR ZA OTROKE ZAPOSLENIH ORGANIZIRALI SMO ŽE 10. POLETNI TABOR ZA OTROKE ZAPOSLENIH
NAZAJ