Saubermacher – Komunala prejemnik strateške nagrade HORUS 2021

Podjetje Saubermacher – Komunala je letos znova sodelovalo na razpisu za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2021 in prejelo to nagrado v kategoriji majhnih podjetij. Slavnostna podelitev nagrad Horus 2021 je potekala danes, 10.12.2021 in sicer v virtualni obliki.

Razpis za nagrado Horus, ki jo podeljuje IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji, je bil letos objavljen trinajstič zapored, z njim pa želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Ocenjevanje je potekalo v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste pa so morali kandidati zbrati 51 % vseh možnih točk že v prvem krogu. Nagrado sofinancirajo prijavitelji ter Urad RS za mladino. Podporni partnerji so:  PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager, Štajerska gospodarska zbornica, Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo novinarjev Slovenije, Društvo za marketing Slovenije, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Združenje socialna ekonomija Slovenije in drugi.

Za nagrado Horus 2021 se je letos potegovalo devet pravnih oseb in posameznikov in to v različnih kategorijah. Podjetje Saubermacher – Komunala se je potegovalo za Strateško nagrado Horus 2021 in postalo prejemnik te nagrade v kategoriji majhnih podjetij.

Ocenjevalci so tako utemeljili letošnjo Nagrado Horus 2021, ki je za naše podjetje že peta v zadnjih devetih letih: »Podjetje Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. vključuje družbeno odgovornost v svoj temeljni proces ravnanja z odpadki in v vse podporne procese v organizaciji. Svoje delovanje jasno in pogosto komunicira z različnimi notranjimi in zunanjimi javnostmi. Dokazila o delovanju so verodostojna, podpora lastnikov, vodstva in zaposlenih je ustrezna. Podjetje že vrsto let sodeluje na razpisu in pridobiva nagrade Horus, kar kaže na njihovo trajno usmerjeno družbeno odgovorno ravnanje...«

Prejem nagrade Horus pomeni za podjetje Saubermacher - Komunala  še eno potrditev več, da »Ustvarjamo zdravo okolje«, na družbeno odgovoren način.

NAZAJ