SAUBERMACHER – KOMUNALA SPLOŠNI BOLNIŠNICI MURSKA SOBOTA DONIRALA 7.000 EUR ZA NAKUP VENTILATORJA

Koronavirus, s katerim se trenutno spopadamo v našem okolju, povzroča številne težave, še posebej v zdravstvu. Tako tudi Splošni bolnišnici Murska Sobota primanjkuje ventilatorjev za hudo bolne paciente, obolele za Covidom 19.  Bolnišnica je naročila 15 ventilatorjev, od tega 5 za neinvazivno predihavanje na pljučnem oddelku in 10 za potrebe intenzivnega oddelka, ki naj bi bili dobavljeni do konca tedna. V skladu s svojim poslanstvom in v duhu družbeno odgovornega poslovanja, smo se v podjetju Saubermacher – Komunala odločili priskočiti na pomoč bolnišnici in sicer z donacijo za nakup ventilatorja za predihavanje v višini 7.000 EUR.

Tudi v podjetju Saubermacher – Komunala smo se v tem posebnem letu 2020, ki se že spogleduje s svojim koncem in nas je vse pošteno preizkušalo, srečevali z novimi, prej nam neznanimi situacijami, ki smo se jim morali prilagoditi in marsikaj narediti drugače kot sicer. A kljub tej drugačni, nevsakdanji situaciji, smo se s pomočjo vseh naših deležnikov trudili delati v skladu z našim poslanstvom, to je ustvarjati zdravo okolje. Ustvarjati zdravo okolje tako v dobesednem pomenu, ko skrbimo za čisto okolje, kakor tudi v širšem pomenu, ko se trudimo za zdrave medsebojne odnose s kupci in ostalimi poslovnimi partnerji, zaposlenimi, lastniki ter širšo družbeno skupnostjo in stremimo k družbeno odgovornemu, trajnostnemu poslovanju.

Tako smo se torej odločili, da letos sredstva, namenjena poslovnim darilom, doniramo Splošni bolnišnici Murska Sobota za nakup ventilatorja za predihavanje. Menimo,  da tudi s tem, ko usmerjamo sredstva tja, kjer so v trenutni zdravstveni situaciji nujno potrebna, ustvarjamo zdravo okolje. Srčno upamo, da tudi naši poslovni partnerji odločitev podpirajo in če bomo skupaj rešili vsaj enega človeka, smo naredili ogromno.

Pregovor pravi, da je lepo dobiti, a še lepše deliti, zato smo ponosni, da smo lahko delili tudi sami. Verjamemo, da bomo s to gesto komu polepšali letošnje božično-novoletne praznike, ki jih bo lahko zdrav preživel v družbi svojih najbližjih.

NAZAJ