Slavnostna podelitev certifikatov Družbeno odgovoren delodajalec

Podjetje Saubermacher – Komunala je bilo med prvimi 14 podjetji, ki so že v mesecu decembru 2020 pridobila pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec, ki ga podeljuje Ekvilib inštitut. Zaradi zdravstvene situacije so bili certifikati podeljeni šele v torek, 14. septembra 2021 v Laškem in to v okviru Letnega srečanja imetnikov certifikata.

V okviru certifikata posamezno podjetje izbere različne ukrepe s področij družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja, usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih, medgeneracijskega sodelovanja ter varnosti in zdravja pri delu, s katerimi krepi družbeno odgovorno delovanje. Certifikat ne vključuje zgolj zaveze k družbeni odgovornosti na najvišji upravljavski ravni v podjetju, temveč naslavlja zaposlene, da aktivno sodelujejo pri zasnovi in izvajanju aktivnosti za družbeno odgovorno poslovanje podjetja. Poudarek je torej na odgovornosti do zaposlenih.

Prejem certifikata sam po sebi seveda še ne pomeni, da se bodo rezultati in pozitivne spremembe zgodile takoj in same od sebe, ampak je le osnova in spodbuda za nadaljnje aktivnosti. Od izvajanja izbranih ukrepov v vsakdanji praksi pa je odvisno, kakšen bo vpliv na zadovoljstvo zaposlenih ter kako se bo podjetje spopadalo z okoljskimi in družbenimi izzivi.

NAZAJ