TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK SEDMIČ V PODJETJU SAUBERMACHER – KOMUNALA

Vsako leto na Dan slovenske hrane, to je tretji petek v mesecu novembru, poteka Tradicionalni slovenski zajtrk. Tako kot vsako leto od leta 2016, smo tudi letos, tokrat sedmič zapovrstjo, v našem podjetju poskrbeli za tak zajtrk za vse zaposlene, ki so ta dan v službi. Le-ta je del aktivnosti promocije zdravja na delovnem mestu. Osrednja tema letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je mleko in mlečni izdelki, zato je tak tudi letošnji slogan: »Zajtrk z mlekom – super dan!«

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega pobudnik je Čebelarska zveza Slovenije, se je prvič udejanjil 18. novembra 2011 in sicer z živili domačega izvora na krožniku – kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolki.

Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati šolajočo mladino in posredno tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo.

Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo:

  • črn kruh
  • maslo
  • med
  • mleko
  • jabolko

Vse navedeno so zaposleni danes zjutraj našli v svojem paketu. Upamo, da tudi na ta način spodbujamo zaposlene, da si večkrat privoščijo zdrav, tradicionalni slovenski zajtrk.

NAZAJ