Tradicionalni slovenski zajtrk tudi letos v našem podjetju

17. novembra 2017 smo se znova pridružili množici slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodov in organizacij ter kot eno od aktivnosti promocije zdravja na delovnem mestu za vse zaposlene pripravili tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka. Vse sestavine so bile iz lokalnega okolja in sicer mleko in maslo domačega proizvajalca Pomurske mlekarne, kruh je prispevalo podjetje Mlinopek d.d., ki je s tem izrazilo podporo naši odločitvi, da pripravimo zajtrk za zaposlene. Posladkali smo se z medom, ki ga je pridelal naš sodelavec, pa tudi jabolka so bila domača.

Tradicionalni slovenski zajtrk poteka v okviru dneva slovenske hrane, ki ga je že leta 2012 razglasila Vlada Republike Slovenije. Dan slovenske hrane obeležujemo vsako leto tretji petek v novembru. Glavni cilj oziroma namen razglasitve tega dne je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ozaveščanje o zajtrku kot pomembnem obroku dneva, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju, saj bo mladim poklic pridelovalca in predelovalca prikazan kot nekaj pozitivnega in kot dejavnost za doseganje pomembnih strateških ciljev. 

V tradicionalni slovenski zajtrk so vključeni slovenski vrtci, osnovne šole ter druge institucije oz. javni zavodi z namenom, da pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva, ohranjanja čistega okolja v povezavi s pomenom zdrave in uravnotežene prehrane ter gibanja spoznajo že otroci ter posledično vse generacije - da skozi idejo o nujnosti zajtrkovanja spoznajo, da je potrebno biti pozoren, kakšno hrano jemo in posledično, da je lokalna hrana ustreznejši izbor.

Tradicionalni slovenski zajtrk smo za vse zaposlene pripravili že drugič. Zaposleni, ki zbirajo odpadke na terenu, so se okrepčali pred odhodom s sedeža podjetja, zaposleni v upravi pa smo za določen čas spremenili sejno sobo v jedilnico in prav tako poskrbeli, da smo delovni dan pričeli z zdravim obrokom. Skupen zajtrk s sodelavci je bila odlična priložnost, da smo za konec delovnega tedna prijetno pokramljali in postali del množice tistih, ki se zavedajo pomena zdrave prehrane.

NAZAJ

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da od 1. 1. 2025 portal za kupce ni več na voljo.

Uporabniki za vse informacije in storitve našega podjetja uporabljate mobilno aplikacijo Saubermacher – Komunala, ki si jo prenesete: