Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih

V podjetju Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., ki je nosilec certifikata Družini prijazno podjetje, namen katerega je lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih, že od leta 2013 v času počitnic organiziramo poletni tabor za otroke zaposlenih. Nanj povabimo otroke zaposlenih od prvega do sedmega razreda, da se dva dni družimo, spoznavamo lokalna podjetja in organizacije, različne športe in naravne znamenitosti domačih krajev. Tudi letos je bilo tako, saj smo prejšnji konec tedna, to je 5. in 6. julija 2018 organizirali že šesti tovrstni tabor. Vsebino tabora, ki je potekal pod strokovnim vodstvom Gledališkega društva Pisanih mehurčki, smo v podjetju pripravili na osnovi idej zaposlenih in udeležencev preteklih taborov.

Naše druženje smo tako v četrtek kot petek začeli zjutraj na sedežu našega podjetja, kjer smo opravili zajtrk, nato pa smo se odpravili novim dogodivščinam naproti. Prvi dan tabora smo tako obiskali vojašnico v Murski Soboti, kjer so nam člani Območne zveze veteranov vojne za Slovenijo Murska Sobota najprej pripravili kratko predavanje o osamosvojitveni vojni leta 1991, nato pa so nam vojaki pripravili zanimivo predstavitev njihovih vozil in opreme, način dela ter pravi vojaški poligon, na katerem smo se lahko preizkusili. Iz vojašnice smo se odpravili na Policijsko postajo Murska Sobota, kjer smo si ogledali njihove prostore, sobo za pridržanje, policijsko vozilo, telovadnico in izvedeli veliko zanimivega o vsakodnevnem delu policistov. Nato smo si v lepem poletnem dnevu privoščili malce počitka in klepeta z našim sodelavci, ki so ta dan opravljali svoje delo v mestu, nato pa je sledil obisk Radia Murski val, kar je bilo za udeležence tabora zanimiva izkušnja. Predstavljeno nam je bilo delo voditeljev in novinarjev, studio, iz katerega prihaja program v živo, pa tudi sami smo se lahko preizkusili pred mikrofoni. Nekaj o našem taboru boste tako lahko izvedeli tudi v eno od prihodnjih oddaj Biba buba baja. Ko smo se skorajda že prelevili v radijce, smo se odpravili še v prostore časopisa Vestnik, kjer smo imeli priložnost izvedeti, kako nastaja oblikovanje časopisa, prispevki zanj ter tudi nekaj o spletni strani Vestnika. Po osvežitvi smo se poslovili in se odpravili na zasluženo kosilo v gostilni - pizerii Nona. Nabrali smo novih moči za sklepno dejanje prvega dne tabora, obisk Judo kluba Štorkljice v njihovih dvorani v soboškem BTC-ju. Po sproščanju smo izvedeli nekaj o zgodovini juda, nato pa tudi praktično spoznali nekaj osnov tega športa. Že malce utrujeni, saj smo med lokacijami ves dan pešačili po mestu in tako skrbeli za rekreacijo, smo se ob treh, ko so starši udeležencev tabora zaključili s službenimi obveznostmi, poslovili v nestrpnem pričakovanju naslednjega dne.

V petek nas sicer ni razveselilo sonce, a zato nismo bili nič manj razigrani, saj so aktivnosti tabora bile organizirane tako, da jih slabo vreme ni moglo zmotiti. Po zajtrku smo najprej obiskali Romski muzej Kamenci in slišali veliko zanimivega o življenju in delu Romov nekoč ter si ogledali tudi muzejsko hišo ter njihov TIC. Od tam smo se odpravili v podjetje Carthago v Odrancih, kjer so nam zelo natančno predstavili izdelavo avtodomov in kar zamikalo nas je, da bi se s katerim od njih odpeljali. Da se ne bi preveč polenili, so sledile športno-zabavne igre v telovadnici OŠ Franceta Prešerna v Črenšovcih, ki jih je za nas pripravilo Športno društvo Izziv Pomurje. Bilo je zanimivo, malce tekmovalno in predvsem zabavno. Po športu je bil čas za ustvarjalnost. Podali smo se namreč v Lipovce, kjer gospa Bernarda in gospod Ivan Žižek še ohranjata domačo obrt izdelave izdelkov iz slame, v čemer smo se kot pravi rokodelski mojstri preizkusili tudi sami in izdelali vsak svoj unikatni izdelek, na kar smo bili zelo ponosni. Čas je ob klepetu in ustvarjanju hitro minil in pred nami je bilo le še sklepno dejanje letošnjega poletnega tabora, kosilo in zaključek s starši. Za zaključek tabora smo izbrali Posestvo Podlipje v Bogojini, kjer smo si ogledali tudi njihove živali, v prijetnem okolju poiskali skriti zaklad, strnili vtise s tabora in zbrali ideje za prihodnjega.

Verjamemo, da so udeleženci tabora izvedeli in se naučili veliko novega ter nabrali uporabnih izkušenj, starši pa bili zadovoljni, ker vsaj dva dni niso imeli skrbi s počitniškim varstvom otrok. Veseli smo, da je tabor tako pri udeležencih, kakor tudi vseh naših zaposlenih tako dobro sprejet in nam pri izvedbi pomagajo naši poslovni partnerji in ostali deležniki, s katerimi smo kot podjetje povezani, za kar se ob tej priložnosti vsem zgoraj naštetim, pa tudi tistim, ki jih nismo posebej navedli, iskreno zahvaljujemo. 

Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih Tudi letos smo organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih
NAZAJ