V občini Moravske Toplice razdelili zabojnike in pričeli z zbiranjem stekla od vrat do vrat

V občini Moravske Toplice začenjamo v mesecu oktobru izvajati storitev zbiranja stekla po sistemu od vrat do vrat. S tem smo v sodelovanju z občino Moravske Toplice naredili nov korak na področju ravnanja z odpadki v občini in občanom omogočili zbiranje steklene embalaže v lastnem gospodinjstvu.

Delitev zabojnikov na terenu je potekala 2. in 3. oktobra, skupno pa smo razdelili 636 zabojnikov za steklo. Da je bil odziv občanov izjemno pozitiven priča tudi podatek, da smo ob tem razdelili še 220 zabojnikov za papir in 9 zabojnikov za biološke odpadke.

Z vključitvijo nove storitve v standard ravnanja z odpadki imajo občanke in občani možnost zbiranja vseh frakcij komunalnih odpadkov na domačem dvorišču, posledično pa tudi ni več obveze po ekoloških otokih, s katerih bodo zabojniki predvidoma umaknjeni do konca letošnjega leta.

Nova storitev občanom ne prinaša dodatnih stroškov in pričakujemo, da se bodo v prihodnjih mesecih za storitev zbiranja stekla odločila tudi ostala gospodinjstva v občini. Prvi odvozi so na vrsti že 13. in 17. oktobra ter bodo potekali enkrat na dva meseca.

Zahvaljujemo se vsem občanom in občini za pristop k dvigu kakovosti ravnanja z odpadki v občini Moravske Toplice ter da tudi na ta način skupaj ustvarjamo zdravo okolje.

NAZAJ