V podjetju Saubermacher – Komunala šestič obeležujemo tradicionalni slovenski zajtrk

Vsak tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane, v okviru katerega v Sloveniji že 11 let poteka Tradicionalni slovenski zajtrk. Le-tega od leta 2016 obeležujemo tudi v podjetju Saubermacher - Komunala, kar pomeni, da je letos na vrsti že šestič.

Pobudo za Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ) je leta 2011 dala Čebelarska zveza Slovenije, v projekt pa so vključeni vrtci, osnovne šole, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, druge institucije in javni zavodi, v zadnjih letih pa se praznovanju z izvedbo TSZ pridružuje tudi vedno več podjetij in posameznikov.

Glavni namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je, da že najmlajši spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. S praznovanjem dneva slovenske hrane in odločitvami za lokalno pridelano hrano podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane ter izražamo spoštovanje do njihovega dela.

Prav tako je eden od ciljev poudarjanje pomena zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano. Ljudje ki redno zajtrkujejo, imajo boljše prehranske navade, saj v svojo prehrano vnesejo več prehranskih vlaknin, manj nasičenih maščob in lažje vzdržujejo primerno telesno težo. Vsakodnevni zajtrk poskrbi tudi za jutranjo energijo, ki jo potrebujemo za lažje sledenje učnim in delovnim procesom.

Slogan letošnjega, že enajstega Tradicionalnega zajtrka, je »Zajtrk s sadjem – super dan!« in se navezuje na mednarodno leto sadja in zelenjave, ki ga je za letos razglasila Generalna skupščina Združenih narodov.  

Žal zaradi zdravstvene situacije, povezane v virusom Covid-19, v našem podjetju že drugo leto zapored nismo mogli organizirati skupnega zajtrka za vse zaposlene kot je bila praksa v preteklosti. Vseeno pa želimo poudariti pomen zdravega zajtrka, kmetijstva, čebelarstva in varovanja okolja ter širiti glas o projektu Tradicionalnega slovenskega zajtrka, zato smo za naše sodelavce in sodelavke ta dan pripravili paket s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Skrbite za svoje zdravje tudi vi in si vsak dan privoščite domač, zdrav zajtrk.

NAZAJ