ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA

V podjetju Saubermacher – Komunala kot nosilec certifikata Družini prijazno podjetje že od leta 2013 organiziramo poletni tabor za otroke zaposlenih, ki je bil letos na vrsti devetič.

Po tradiciji se tabor odvija dva dni in to v prvem tednu poletnih počitnic. 9. poletni tabor je potekal 29. in 30. junija 2023, zaposlenim pa nam je z animacijo tudi tokrat pomagalo Gledališko društvo Pisanih mehurčki.

Naše druženje je potekalo v obliki dnevnih aktivnosti. Prvi dan smo obiskali Varstveno delovni center Murska Sobota, kjer so nam na zanimiv način predstavili, kaj delajo in kako poteka njihov delovnik, nato pa smo skupaj z varovanci in njihovimi mentorji tudi mi ustvarili vsak svojo družabno igro, ki jo lahko vzamemo s sabo na počitnice. Nato smo se podali v Zdravstveni dom Murska Sobota, kjer nam je eden od reševalcev zanimivo in izčrpno predstavil reševalno vozilo in nam postregel s kar nekaj uporabnimi nasveti. Od tam smo se sprehodili še do mestnega stadiona Fazanerija, kjer so udeležence tabora najbolj razveselili Murini nogometaši s svojimi podpisi. Prvi dan tabora smo zaključili s kosilom in igro ter zabavo v igralnici Maxiland v soboškem Maximusu.

Drugi dan tabora smo preživeli v prelepi naravi, na Goričkem. Zapeljali smo se v Lončarovce, kjer smo se sprehodili po Poti po močvari, predsednik KS Lončarovci, g. Tomaž Koltai, pa nam je povedal veliko zanimivega o živalih in rastlinah, ki jih najdemo v njihovem kraju. V majhnih, a prijetnih Lončarovcih smo v naravi izvedli tudi kreativno delavnico z ga. Sandro Kuhar, ki pod imenom Ančabananča iz naravnih materialov ustvarja dekorativne izdelke. Vsak od udeležencev tabora je ustvaril svojo unikatno, tako imenovano »nočno sliko« iz materialov, ki jih najdemo v naravi. Po ustvarjanju pa nas je pot vodila še na Eko socialno kmetijo Korenika v Šalovce, kjer so otroke najbolj navdušile njihove živali, s katerimi smo preživeli kar nekaj časa. Konj, koze, ovce, zajčki, kokoši, račke in kravi so otroke popolnoma prevzeli. Ker je bil ta poletni dan zelo vroč, smo se na koncu na Koreniki osvežili še z naravnimi napitki, ki smo jih skupaj pripravili iz zelišč, nabranih na njihovem vrtu. Čakala nas je le še pot nazaj v Mursko Soboto, kjer so otroke pričakali starši.

Poslovili smo se z željo, da bi se prihodnje leto spet družili, učili, zabavali in skupaj osvajali nove spretnosti. V podjetju Saubermacher – Komunala se bomo potrudili, da bomo tudi v prihodnje organizirali poletni tabor za otroke zaposlenih in tako našim sodelavcem vsaj za dva počitniška dni olajšali varstvo otrok.

ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA ZA NAMI JE 9. POLETNI TABOR SAUBERMACHER – KOMUNALA
NAZAJ